Over Praktijk ASHT

Florim van Rijswaard is geboren in 1970 in Skopje de hoofdstad van Macedonië.

Florim is in 2005 begonnen met sportmassage. Daarna is hij in 2011 begonnen met de opleiding voor Shiatsu-therapeut en heeft deze in 2013 afgerond. In ditzelfde jaar heeft hij een eigen praktijk geopend.

Daarna heeft hij zijn kennis verder uitgebreid en heeft de titel “Manueel Praktizijn” behaald. De opleiding Manueel Praktizijn bestaat uit de modules: Shiatsu Ryoho, Voetreflexologie, Segmentale Massagetherapie, Therapeutische Vorming en klassieke Massage. Deze behandelingen werden aangeboden bij Massagepraktijk Van Rijswaard.

In 2018 is Florim begonnen met de opleiding Acupunctuur en de opleiding Chinli Tuina therapie. Deze heeft hij beide afgerond in oktober 2022.

Vanaf 1 januari 2023 gaat de praktijk verder onder een nieuwe naam, Praktijk ASHT. ASHT is afgeleid van Acupunctuur, Shiatsu en Tuina. Dit zijn de therapieën die bij Praktijk ASHT aangeboden worden.

Bij Praktijk ASHT worden behandelmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde toegepast. De behandelmethoden zijn geschikt voor acute en/of chronische klachten en voor preventie.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op het Taoïsme, waarbij men de mens als microkosmos, en de natuur en het universum als macrokosmos ziet. Lao Tse is de grondlegger hiervan. Zijn boek Tao Te Ching geeft uitleg over het bestaan en beschrijft hoe je het beste je leven kunt leiden.

Florim werkt holistisch. Holistisch betekend dat er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd. Als je vanuit een holistische visie werkt, betekent dat niets minder dan dat je naar het allesomvattende kijkt. Dit is van oorsprong een Taoïstisch principe.

FlorimASHT

Bekijk voor het totale aanbod therapieën de pagina therapieën hier worden de verschillende massage behandelingen uitgelegd.

We verwelkomen u graag in Leeuwarden.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen, neem dan gerust contact met ons op.

Florim is aangesloten bij:

de NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)

de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)

de TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

Voor de kosten kunt u kijken onder: “Tarieven”. Door de meeste zorgverzekeraars wordt een consult geheel of gedeeltelijk vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Dit hangt af van uw polisvoorwaarden, of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Neem contact op 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen neem dan gerust contact met ons op. 

× Stel uw vraag