Sportmassage

Sportmassage helpt tegen overbelasting, kramp, vermoeidheid en spierpijn

Werking sportmassage

Sportmassage is een therapeutische massage en kent een ondersteunde rol bij het herstelvermogen van uw lichaam. Met behulp van een sportmassage kunnen belangrijke processen die het lichaam herstellen, bevordert worden. Gedurende een sportmassage sessie worden de afvalstoffen die pijn, kramp of vermoeidheid veroorzaken, actief uit de spieren gemasseerd. Een goede massage kan overbelasting van het hele lichaam en lokale overbelasting verhelpen. Dit wordt voornamelijk gedaan door de verbetering van de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter getransporteerd worden en afvalstoffen worden afgevoerd.

Door externe druk uit te oefenen op het lichaam zal het stofwisselingsproces op gang worden gebracht. Hierdoor herstel u sneller dan normaal en kan er eerder een nieuwe trainingsprikkel worden gegeven. Sportmassage is niet alleen voor mensen die sporten. Ook voor niet-sporters is deze massage geschikt.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen, neem dan gerust contact met ons op.

Sportmassage voordelen:

 

  • Een verbeterde doorbloeding van de spieren (o.a. door snelle afvoering van afvalstoffen)
  • Verhardingen in de spieren worden verminderd
  • Voor soepele spieren
  • Verbeterd de bloedcirculatie
  • Brengt spieren in conditie en prestatie stand voor een wedstrijd of training
  • Ontwatering spieren en weefselspleten
  • Ontspanning van lichaam en geest
  • Bevordert het herstel na een training of wedstrijd
  • Helpt blessures te herstellen en te voorkomen
  • Voorkomt ook werk gerelateerde overbelasting, of bevordert herstel van deze overbelasting

Vindt u het moeilijk welke massage het beste bij uw situatie past? Lees dan ons artikel over de verschillen tussen de massages en behandelingen.

 

Overige massages

shiatsu ryoho

Shiatsu Ryoho

Shiatsu is een drukpuntmassage die zijn oorsprong heeft in de Chinese geneeskunst en na de 6e eeuw na Christus verder is ontwikkeld in Japan. Het is gebaseerd op de invloed die energiebanen (meridianen) op onze fysieke en geestelijke welzijn hebben.

Voetreflex massage

Voetreflexologie

Al onze organen, klieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet. Door deze zones een impuls te geven krijgt het lichaam een zetje om optimaal te gaan werken.

Segmentale massage

Segmentale massage

Segmentale massage is een therapeutische massagetechniek die gericht is op storingen in inwendige organen en functies daarvan.

Dry needing van rijswaard

Dry Needling

Heeft u regelmatig pijnklachten? Dan is er een kans dat u last heeft van myofasciale triggerpoints, oftewel spierknopen. Dit zijn pijnlijke verhardingen in uw spieren die niet uit zichzelf te ontspannen zijn.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In een normale ruststand is een spiervezel noch uitgerekt, noch samengetrokken.

Klassieke massage

Klassieke massage

Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. In de oudste geschriften wordt massage al genoemd. Een voorbeeld daarvan is het Chinese geneeskundige boek Nei King dat tussen 400 jaar vóór C. en 200 na C. is ontstaan.

Massage Friesland

Chinli Tuina

Chinli-Tuina wordt ook wel Chinese massage of Traditionele Chinese lichaam massage genoemd. Chinli–Tuina is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën, naast acupunctuur en kruiden.

Massagepraktijk van Rijswaard 2021

× Stel uw vraag