Voetreflexologie

Verminder stress en vermoeidheid met een specialistische voetreflexmassage

Voetreflexologie werking

Al onze organen, klieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet. Door deze zones een impuls te geven krijgt het lichaam een zetje om optimaal te gaan werken. De doorbloeding verbetert en de energie gaat weer stromen. Er treedt een diepgaande ontspanning op waardoor zowel lichaam als geest de kans krijgen te herstellen van stress, vermoeidheid en (oude) kwetsuren.

Voetreflexologie drukpunten

Dit verloopt door een interactie via drukpuntmassage met de handen op de voeten.
Voetreflex biedt heel direct informatie over blokkades van de organen.
Organen, zenuwen, spieren en klieren staan in verbinding met specifieke punten en gebieden op onze voeten.
Door de voeten te masseren worden blokkades, onverwerkte emoties en spanningen aangeroerd, versterkt en daarna opgeheven.

Positieve effecten voetreflexologie 

De energie gaat weer beter doorstromen.
Het activeert het zelf-genezend vermogen waarover ieder mens beschikt. Het ondersteunt en reguleert de natuurlijke processen in het lichaam. Dit heeft uiteraard een positief effect op je psyche; lichaam en geest. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Voetreflexologie helpt tegen:

 

  • Hoofdpijn, migraine
  • Nek-, rug- en schouderklachten
  • Allergieën
  • Vocht vasthouden
  • Hormonale ongemakken (PMS)
  • Spijsverteringsklachten (obstipatie, spastische darm)
  • Huidaandoeningen
  • Stress, slapeloosheid en burn-out

Vindt u het moeilijk welke massage het beste bij uw situatie past? Lees dan ons artikel over de verschillende tussen de massages en behandelingen. 

Komt in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering. Geen eigen risico.

 

Overige massages

shiatsu ryoho

Shiatsu Ryoho

Shiatsu is een drukpuntmassage die zijn oorsprong heeft in de Chinese geneeskunst en na de 6e eeuw na Christus verder is ontwikkeld in Japan. Het is gebaseerd op de invloed die energiebanen (meridianen) op onze fysieke en geestelijke welzijn hebben.

Massage Friesland

Chinli Tuina

Chinli-Tuina wordt ook wel Chinese massage of Traditionele Chinese lichaam massage genoemd. Chinli–Tuina is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën, naast acupunctuur en kruiden.

Dry needing van rijswaard

Dry Needling

Heeft u regelmatig pijnklachten? Dan is er een kans dat u last heeft van myofasciale triggerpoints, oftewel spierknopen. Dit zijn pijnlijke verhardingen in uw spieren die niet uit zichzelf te ontspannen zijn.

Massagepraktijk van Rijswaard 2021

× Stel uw vraag